burzum
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 
Albumok
 
Linkek
 
Vendégkönyv
Vendégkönyv : Új hozzászólás
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Üdvözlet!
Lefordítottam Vargtól a War in Europe című művét magyarra. 
Akinek kell az jelentkezzen az irgin@freemail.hu e-mail címen. 

Köszönöm az érdeklődést! 

Bejegyzés:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
  SúgóSúgó
[27-8] [7-1]

2016.12.26. 11:41

Üdvözlet mindenkinek! 

Négy évvel ez előtt írtam bejegyzést ide annak kapcsán, hogy lefordítottam Vikernestől a Pogányság című művét. 
Szerencsére több tucatnyi ember felvette velem a kapcsolatot, akiknek továbbítottam a fordítást. 
Azóta még jobban belemerültem a témába és sok olyan német és norvég nyelvű könyvet olvastam el, amelyek magyar nyelven nem jelentek meg és valószínűleg nem is fognak. Ezt a tudást összefoglalva adtam ki idén a Kilenc világ között (Észak-európa pogány misztériumai) című könyvemet. 
Szeretném terjeszteni a könyvet, s úgy gondolom, hogy az ehhez hasonló oldalakon találhatom a legtöbb érdeklődöt. 

Aki szívesen felvenné velem a kapcsolatot, vagy érdekelné a könyvem, az írjon nyugodtan a trondheim0524@gmail.com -ra. 

Szép napokat! 

Üdvözlettel: Ákos


2016.07.15. 17:23

Üdv!

Tisztában vagyok vele, hogy zenei szempontból irreleváns, de akit cseppet is érdekel Varg Vikernes filozófiája és gondolatisága magyar nyelven, nézzen fel a yaelgweth.blogspot.com-ra, a facebook-on is keressen rá a Yaelgweth oldalra, illetve Youtube-ra is folyamatban van az összes létező Burzum zene feltöltése magyar szövegfordításokkal együtt (mivel először a zenéjéből ismertük meg, és még mindig folyamatosan közvetíti felénk Varg Vikernes a gondolatiságát a zenéjén, a Burzumon keresztül is). 

A yaelgweth.blogspot.com-ra épp most kerül fejezetenként a több mint 150 oldalas Vargsmal. Már a teljes szöveg le van fordítva, de nem látom értelmét annak, hogy egyszerre legyen minden feltöltve, nekem 4 hónap volt lefordítani angol, norvég és német forrásokból (egyes szövegrészek CSAK norvégul voltak meg), ehhez pedig értelmezni és megemészteni kellett az egészet - és meg kell hagyni, nem egyszerű anyag.

Ezen G-Portálos oldal üzemeltetőjének: nem áll szándékomban fordításokat ellopni innen, mindenki másképp értelmezi a szövegeket, ez alól én se vagyok kivétel, saját fordítás nélkül pedig egyébként se tudnám hitelesen visszaadni a szövegek általam vélt jelentését.

Emellett pedig gratulálok a fordítói munkához!

Köszönöm a figyelmet.

Y.


2013.02.18. 16:02

Üdvözlet!
Lefordítottam Vargtól a War in Europe című művét magyarra. 
Akinek kell az jelentkezzen az irgin@freemail.hu e-mail címen. 

Köszönöm az érdeklődést! 


2012.08.04. 20:06

Akinek kell Vikernestől a teljes pogányság című könyv fordítása az írjon itt vagy az e-mail címemre.

irgin@freemail.hu


2012.07.04. 12:38
ákombákom666

Nagyon örülnék neki én is, de szerintem sokan mások is.


2012.06.08. 12:22

Üdv!

Ez a fordítás rendkívül érdekele engemet is. Át tudnád küldeni? hammerofangelo@gmail.com


2012.05.28. 17:54

Üvözlet!

Nos, nem tudom pontosan, hogy hogy hívják az oldal létrehozóját, de nekem lenne egy elég fontos információm.
Arról lenne szó, hogy Vargnak van a Burzum Sztorin kívül még néhány irománya, mint pl a Paganismus (pogányság) is. Nos... én ezt az egész kiskönyvet úgymond, ami megtalálható varg hivatalos oldalán lefordítottam magyarra. Ha érdekelne téged, akkor szívesen elküldeném neked és ezen az oldalon megjelentethetnénk, ha gondolod.

Köszi előre is, Ákos


2011.12.17. 18:29

Üdvözlet!

http://www.burzum.org/eng/library/

Nagyon várjuk páran, hogy a többi cuccot is (ha van rá lehetőség és idő) lefordítaná a tisztelt fordító!
És zseniális és nagyon hasznos az oldal!

Köszönjük szépen!

P./T.


2011.02.03. 12:33

Már lehet tudni, mire is számítsunk. Egy "érett" Burzum lemez lesz, ami a meghallgatható számok alapján első hallásra tényleg meglepő megoldásokat is tartalmaz - egyre több a tiszta ének és a dallam, maga a zene pedig kevésbé monoton, bár azért jellegzetesen Burzum. Pár szó a lemez kapcsán, és egy kis áttekintés: Burzum Fallen (lehet, még bővülni fog az írás).


2011.01.23. 12:23
Baldur

 Üdv! Az új lemez március 7-én fog megjelenni, egy évvel a Belus után, már kiváncsian várom. „Zeneileg a Fallen a Belus és valami új keveréke" „A hangzás sokkal fejlettebb, hiszen úgy vettük fel az anyagot, mintha az komolyzene lenne." - nyilatkozta Varg. Az album 7 tételből fog állni, amin 2 ambient tétel is hallható lesz. A borítója gyönyörű lesz, William Adolphe Bouguereau, francia festőművész 'Elégie' című festményének egy részlete lesz látható rajta. 


2011.01.20. 15:21

Nemsokára lesz új Burzum lemez. A Beluson dobgép szól, felesleges az okoskodás. Tisztán hallatszik, a '75-ös dobcucc valószínűleg a samplerek előállításához lett használva, de az is lehet hogy valamilyen dobgéphez kapcsolódó dolgot takar a "drum-kit" kifejezés. Aki tud zenélni az hallja ezt, aki dobolni, az meg végképp. Mellesleg ha még fel is merülne, hogy nem dobgép szól, akkor is, nem hiszem hogy Vikernes nyomta volna fel ilyen pontossággal a blastbeates és gyors részeket.


2010.09.19. 00:21

bocs az elírásért, kissé dekoncentrált vagyok...


2010.09.19. 00:03

Doom, ha utánanéztél volna rendesen, akkor nem írtál volna hülyeségeket. A hangnem viszont tényleg csípős lett, ezért bocsánatot kérek, de az emberi idiótaságot nehezen tolerárom. Főleg e Burzum-mal kapcsolatban.


2010.09.15. 16:38
Doom

Jól van Heathen, kiabálni azért nem kell. Nem állítottam semmit - de mintha ezt írtam volna, csak egy észrevétel volt. Tudod, fórumon az emberek szoktak beszélgetni, megosztani gondolatokat. Pofázni meg tudod ki szokott!? Mert létezik normális hangnem is, nem csak ilyen bunkó, mint a tiéd, függetlenül attól, hogy a tényeid közlöd, vagy sem!


2010.08.07. 19:55

Tisztelt Heathen! Nagyon örültem a dobgépről szoló hozzászólásodnak!!!!Végre van valaki aki nem csak véleményt mond hanem tényeket közöl!Én a véleményemet (2010.04.09)csupán az anyag meghallgatása után,és a saját fülemre hagyatkozva közöltem!Szerintem a dobgép valahogy idegen lenne Varg-tól!Már nem a börtönben készít lemezt!Ott főzött azzal ami rendelkezésére állt.Én nem vagyok zenész,de ha Varg helyében lettem volna én sem a dobgép mellett tettem volna le a voksot!Akinek tetszik a Burzum zenéje és maga a Belus az hallgassa és élvezze!Ha dobgéppel készült volna,nekem akkor is ugyanilyen élményt szerezne!.........Köszönettel Paganus!


2010.07.26. 01:28

Nem szoktam irogatni sehova, de nagyon felbosszantott az itt kommentelők tudatlansága! Az új Burzum lemezen NEM dobgép van!!!!! Az igazi dob.

Ha valóban szeretitek és értitek Vikernes zenéjét, akkor az a minimum hogy tisztában vagytok (amennyire lehet) az új lemez felvételének körülményeivel.

De lehet hogy én tévedek, és csak én vagyok olyan hülye hogy minden interjút elolvasok, és nem pofázok marhaságokat.

A Belus lemezt Vikernes a saját bevallása szerint a következő cuccokkal vette fel:

Peavey "Twenty-Three" guitar
Peavey 120 Watt 6505 amp and speaker
Customized bass of high quality
Old 1975 drum kit of unknown brand
High quality mics
Digital recording

 

Forrás: burzum.org

 


2010.04.09. 23:10
Doom

Több, mint hét éve foglalkozom elég komolyan zeneszerkesztéssel, csak azért mondtam. Szóval van fülem hozzá valamelyest. De nem állítom, hogy dobgép lenne, csak nagyon olyan a számomra. Persze, ez valóban semmit sem von le az értékéből, sőt.


2010.04.09. 19:58

Szerény véleményem szerint a Belus-on nem használ dobgépet!!!!!!!!De lehet hogy én tévedek.Nem vonna az sem le semmit a lemez értékéből!!!Majdnem minden Burzum rajongó a Hvis Liset Tar Oss-t tartja a legjobb Burzum albumnak,még maga Varg is!!!!!!!!Kétségtelen hatalmas mérföldkő!!!!Döbbenetesen jó lemez!!!!De szerintem a Filosofem és a Belus a két legjobb!Zeneileg ezek nagyon hasonlóak!!!De ez csak az én véleményem!


2010.04.08. 18:59
Doom

Hatalmas! Már nagyon, de nagyon vártam ezt az albumot. Érezni azért rajta, hogy Varg idősebb lett, úgy értem, megvan a düh, a szenvedély a dalokban, de mégis hallható valami megfontoltság.

Elképzelem, hogy szólna ez tisztább hangzással, legalább mint a "Hvis Liset..." albumon, de így is nagyon jó. Bár néha olyan érzésem van, mintha dobgép menne a számok alatt. Javítson ki valaki, ha tévedek, nem tudok túl sok infót róla.

Üdv!


2010.04.07. 21:42

Tényleg nem black metal. A Burzum az Burzum. Még 1-2 albumot szívesen fogadnék. Nem sok bandától várok már jó zenét ...


[27-8] [7-1]

 
Burzum Történet
 
Cikkek
 
Interjúk
 
Könyvek
 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend