burzum
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 
Albumok
 
Linkek
 
1993 Hammer Of Damn

Burzum Interjú 1993

 

Hammer Of Damnation Zine

 

Nemrégiben vámpírizmus jelei bukkantak fel a hideg Norvégiában. A nyomok Count Grishnackh ősi kastélyához vezettek…

 

Grishnackh, mi a helyzet máma?

 

Csend van. Kint napközben van és süt a nap… Utálom a napot. Úgyhogy itt ülök az árnyékban… egy sötét szobában, az éjszakáról álmodozva. Remélem, hogy nem lesz többé új nap – mondja a vámpír Grishnackh, és folytatja: Hm… A Burzum ’91 elején alakult egy project bandaként a másik bandám mellett, amit otthagytam. Azután csináltam egy demót ’91 végén. 3 szám volt rajta. Később hozzáfoglaltam még 9 dalt ehhez a demóhoz. A 3 számos demo beszerezhető a DSP-nél… írjatok a részletekért! Az első LP ’92 Januárjában lett felvéve és ’92 áprilisában jött ki (a DSP-nél). A második LP-t már felvettem, 8 szám van rajta. A címe "På Svarte Troner" (Ez Svédül vagy Norvégul valami olyasmit jelent, hogy "Fekete Trónokon" – ed.) lesz és ’92 végén fog megjelenni a DSP-nél… Ezt az anyagot ’92 Májusában vettem fel. A Burzum egyébként most már két személyes banda. Hellhammer csinálja a dobokat. Nemsokára csinálni fogunk egy 7"EP-t, valószínűleg a norvég HNP kiadónál, és ez tartalmazni fogja az új (kibaszott 10-szer jobb) verzióját az "A Lost Forgotten Sad Spirit"-nek és rajta lesz egy új szám is, ami csak ezen a 7"EP-n jelenik meg. Később majd megcsináljuk a harmadik LP-t, ami (természetesen) a DSP-nél fog megjelenni! Hm…

 

Grishnackh, te állsz a Burzum mögött, úgyhogy jó lenne, ha adnál némi háttér-információt a bandáról. Talán a legcélszerűbb az lenne, ha a debüt LP-t vennénk először tárgynak. Szóval légy szíves mondj el néhány dolgot minden az LP-n szereplő dalról!

 

A "Feeble Screams…" (’91 közepén született, és ez) leírja, hogy miért utálom a gyenge rabszolga fajt. Az "Ea, Lord Of The Depths" (’91 vége) elmondja, hogy hogyan néz ki Ea. A "Black Spell Of Destruction" (’91 eleje) egy álom amit láttam. Ebben az álmomban elpusztítottam a földet egy átokkal… váljon valóra az álom! A "Channeling The Power Of Souls" (’91 eleje) az egy varázslat, amivel a lelkeket tiszteletre manipulálom. A "War" egy olyan dal, ami azért született, hogy emlékeztessen titeket a Bathoryra (gondolom különösen a B oldal végére – ed.). A szövege a háborúban való lassú haldoklás gyönyörűségéről szól (’91 végén készült). A "The Crying Orc" a gyászról szól, ami a minden ellen irányuló természetes gyűlöletből fakad. Az "A Lost Forgotten Sad Spirit" (’91 közepe) sírgyalázásról szól. „Zavard meg a nyugalmukat, és örökké vadászniuk kell majd”. A "My Journey To The Stars" egy álmom. A "Dungeons Of Darkness" pedig egy olyan szám, amit Euronymous és én csináltam. Itt megteremtettük a Sötétség Vártornyába való belépés hangulatát.

 

Teli Téllel és Gyűlölettel

 

Rendben, meg vagy elégedve a debüt album egészével?

 

Igen, meg vagyok elégedve a debüttel. Tele van téllel és gyűlölettel. Az "A Lost Forgotten Sad Spirit"-tel nem vagyok teljesen megelégedve, ezért csinálom majd meg az EP-n újra!

 

Őszintén mondom, hogy az LP egy remekműve a Black Metalnak. Ami engem illet, azt javaslom, hogy rendeljétek meg minél hamarabb a DSP-től. A DSP-vel való szerződésről: azután jött létre, miután Euronymous (a DSP főnöke) meghallotta a Burzum demót…

 

…és úgy gondolom tetszett neki. A DSP jól végzi a munkáját. Only DSP Is Real!

 

Azt mondtad, hogy a második Burzum LP, a "På Svarte Troner" már fel van véve… Elmondanál róla valamit?

 

Sokkal depresszívebb és sötétebb lett. Úgy gondolom, hogy az első LP inkább hideg gyűlölet egy kissé depresszív módon. Akárhogyan is, a második LP-n változatosabbak lettek a számok.

 

Tudnál mondani címeket róla?

 

Olyan számokat tartalmaz, mint a "Lost Wisdom" (’91 eleje), "My Key To Purgatory" (’91 közepe) és a "Dominus Sathanas" (’91 eleje). Valamint újabbakat is, mint a "Svarte Troner (’92 Április), "Den Onde Kysten" (’92 Január), "Han Som Reiste" (’92 Április), "Snu Mikrokosmos Tegn" (’92 Március) és az "En Ring Til Aa Herske" (’92 Március).

 

Sötét, Depresszív

 

Manapság a Burzum két személyes banda. Lehetséges az, hogy egy rendes felállást fogsz kiépíteni? És miért nem kerestél tagokat hamarabb?

 

Korábban nem volt szükségem más emberekre a Burzumhoz. Most itt van Hellhammer a harmadik LP-re (és az utána lévő időre). A harmadik LP után keresni fogunk egy basszusgitárost, egy másodgitárost és egy szintetizátorost az élő előadásokhoz... Kibaszott nehéz lesz a Burzumhoz illő tagokat találni.

 

Már eltervezted, hogy milyen lesz a színpadi fellépés?

 

Igen, sötét és depresszív lesz az élő koncert! Semmi vidámság, semmi közönségi tombolás. A divat népség halálra fogja unni magát, ha megnézik a Burzum koncertet. Mi nem vagyunk viccesek/vidámak.

 

Feketeség a Saját Nyelvemen

 

Arról, hogy Grishnackh hogyan csinálja a számokat így nyilatkozik:

 

Ez különbözik. Néha csak néhány riffet csinálok, néha pedig egész számokat.

 

Mindemellett elég gyors vagy a számírásban, miszerint a második LP nemsokára megjelenik, amikor az első még csak nemrég jött ki!

 

Hm… ’91-ben 15 számot csináltam. ’92-ben eddig 20 számot csináltam (most Július vége van). Azt gondolom, hogy ennek az oka elsősorban az, hogy munkanélküli vagyok, és ez lehetővé teszi a számomra, hogy ott tartózkodjak az éjszaka, ahol akarok. Sötét, mély erdőkben, középkori területeken, hideg barlangokban és magas hegyeken. A személyes hatásaim pedig színtisztán csak sötét személyektől vannak… szóval a sötét esszenciám így nem rombolódik semmiféle „isteni fény” által.

 

Hogyan próbáltad el a számokat, amikor csak te voltál az egyedüli tag?

 

Sehogy. Kigondoltam, hogy hogyan legyenek, és ennek megfelelően játszottam fel őket.

 

Egyébként a jelentés a banda neve mögött nem Halhatatlan Fekete Dühöngő Zombi, ahogyan azt mindenki (Kicsoda? – A télapó) gondolja, hanem…

 

A jelentése sötétség vagy feketeség a saját nyelvemen.

 

A Sötétség Szárnyai

 

Úgy tűnik Grishnackh nem engedte meg, hogy ez az interjú átcsússzon ebbe a „mentsd meg a világot” kampányba, mert amikor a bálnavadászat Norvégiai legalizálásáról kérdeztem, a válasza egyszerűen ennyi volt:

 

Tisztelem a halált!

 

A zenei harmóniák ösvényére való visszatérés…? Ahm, mi volna a legfontosabb eleme a Burzumnak zeneileg, és miért?

 

A zenémet egy teljes egészként látom. Gyászos, hogy elkaphasd a sötétek lelkületét.

 

Szerinted tekinthető a zenéd művészetként?

 

Fekete pusztító művészetként.

 

És ha a Burzum egy vacsorai fogás volna, akkor egy…

 

Szűz női ember lenne nekem italként!

 

A végére van valami mondanivalód a Burzum jövőjét illetően?

 

A sötétség kiterjeszti a szárnyait éjszaka. Minden éjszaka kiterjeszti a szárnyait, hogy új helyeket, lelkeket és érzéseket borítson be… a világnak sötétnek kell lennie!

 

Köszönöm az elmélkedő válaszaidat, és hogy időt szántál az interjúra…

 

Az időm végtelen…

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Az interjút Niko Sirkiä készítette 1992 Júliusában, a Hammer Of Damnation 3. számának a számára.

 

 

 
Burzum Történet
 
Cikkek
 
Interjúk
 
Könyvek
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints