burzum
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 
Albumok
 
Linkek
 
1994 Pure Fucking Hell

Burzum Interjú 1994

 

Pure Fucking Hell Zine

 

Mondj valamit a Darkthrone-nal való munkádról.

 

Kölcsönös tisztelet és megbecsülés a művészeteink által.

 

Csináltál valamit a "Panzerfaust"-on a néhány szöveg kivételével? Közreműködtél a "Caravans To Empire Algol" albumon valamiféleképpen?

 

A közreműködés csak szövegileg volt, mind a "Transilvanian Hunger" és mind a "Panzerfaust" albumokon. Nem, nincs Varg általi munka a "Caravans"-on.

 

Van valami ötleted, hogy mikor jelennek meg ezek a felvételek?

 

’95 elején, úgy gondolom.

 

És mi van a saját anyagoddal? Mikor számíthatunk a "Filosofem" megjelenésére?

 

Úgy remélem ’95 telén, talán Március körül.

 

Úgy hallottam, hogy a következő anyagod egyfajta techno lesz. Vagy talán ambient? A "Filosofem" is ebbe a kategóriába esik?

 

Nem, a "Filosofem" annyira Metal, mint amennyire a fénylő kardok. A HLIDSKJALF, a második project nem techno lesz, hanem inkább valamiféle rituális transzcendentális zene, ami az extázis varázshoz és a törzsi táncokhoz való.

 

Igaz, hogy te játszottad a basszust a Mayhem "De Mysteriis Dom Sathanas" albumán?

 

Igen, sajnos.

 

Hogyan került be Euronymous a Black Metal Maffiába? És hogyan vált az lehetségessé, hogy ő lett a vezetője?

 

Először is, Euronymous sohasem volt a mozgalmunk vezetője, habár elég elszántan próbálta az emberek előtt azt a benyomást kelteni, hogy ő volt. Másodszor, a "Maffia" szót nem érzem idevalónak. Volt, és van is egy mozgalmunk – valamiféle anarchizmusra és káoszra törekvő fajta – ami vezetők és szervezettség nélkül működik. Azon alapszik az egész, hogy kövessük a pogány szimbolizmust és ideológiát, nem pedig vezéreket. Néhány ember persze szimbolizálta magát, a saját erőnk szimbólumává.

 

Működik még a Black Metal Maffia mindezen bebörtönzések után?

 

Még mindig ugyan úgy működik.

 

Tisztellek azért, amiért megölted Euronymoust, mert egy igazi Norvég harcos szelleme szerint cselekedtél. Kaptál sok "baszódj meg" és halállal fenyegető levelet ezért a remek cselekedetedért.

 

Nem nagyon, de egy párat igen. Csak néhány gyerekes kölyöknek nem volt értelmesebb szórakozása, minthogy leveleket küldözgessenek olyan embereknek, akiket nem szeretnek.

 

Úgy gondolom, hogy megdöbbentően nevetséges az, hogy néhány banda, akik háborút viselnek a keresztények ellen (és mindenki más ellen) most azért siránkozik, mert megölted Euronymoust. Te is mulatságosnak találod ezt?

 

Ez bizonyíték a hülyeségükre. Önellentmondásos idióták. Először azt hangoztatják, hogy "az erősebb maradjon életben", utána pedig egy lúzer halála miatt gyászolnak. Igen, ez valóban mulatságos.

 

Másfelől, nem lenne jobb, ha az összes "True" Black Metalos csatlakozna egymáshoz, és együtt szétzúznák a kereszténységet, még mindenféle belső vita előtt!

 

Természetesen, de ez csak a Black Metalosok többségének a fantáziája. "Truek", de ostoba lúzerek. Még arra sem képesek, hogy ellopjanak édességet gyerekektől. Nagy a szájuk, de nincs se elég bátorságuk, se annyi eszük, hogy tegyenek is valamit. Ha True Vikingeket szeretnél találni, akkor azt keresd a nem-zenész rövid hajú "normális" emberek és a skinheadek között.

 

A Kerrang egyszer azt állította, hogy terveid között állt felrobbantani egy előre kiszemelt templomot a vasárnapi mise alatt, és hogy ezen néhány neo-nácival dolgoztál. Igaz ez?

 

Először akkor hallottam ezt, amikor találkoztam a lapban az imént említett cikkel.

 

Van valami esélye annak, hogy egy börtönben legyél Fausttal?

 

Az ő szerencséjére nem.

 

Samoth azt mondja, hogy te egy őrült vagy, és hogy nagyon gyakran váltogatod a nézeteidet/véleményedet… Nem igazán követtem figyelemmel az állítását, úgyhogy tudnál nekünk egy kis fényt deríteni erre?

 

Akkor változtattam meg a véleményemet róla, amikor feldobott mindenkit a rendőrségen, akiről csak tudott valamit. Természetesen megváltozik a véleményem az olyan emberekről, akik gyengének bizonyulnak, és gyáva rendőr-informálókká válnak. Ha olyan szörnyen nagy őrült vagyok, akkor vigyáznia kellene azzal, hogy miket mond. Nem leszek börtönben örökké…

 

Mondj valamit a Dungeons Of Darkness rendszeréről! Ez te általad és Mr. Ray Williams által van vezetve?

 

Kérdezd meg Herr Williamset magát. A címe: Blood Axis, 5 Rue Gabriel Pierne, 5700 Metz, Franciaország. Ő csinálja a mozgalmunk Fanzine-jét, aminek Filosofem a neve és 5 USD-ba kerül. Jó olvasmány.

 

A Burning Ground második számában azt nyilatkoztad, hogy nem iszol és nem dohányzol/füvezel (ez egy igen bölcs döntés), de a cikk végén azt írtad, hogy: "Éljen a  Methylin-dioxid, lebegés az X.T.C. álmában". Mi a francot jelent ez? A Methylin-dioxid valamifajta narkotikus drog?

 

Az MDMA (Methylin Dioxy Metamphetamine) az LSD, sav. Én támogatom a kemény drogok használatát, mert az megöli az embereket, a gyenge embereket. Halál a gyengékre, hosszú élet az erőseknek!

 

Most így sok Burzum interjút elolvasva úgy gondolom, hogy nem igazán szeretsz minket, finneket… Az ősi Norvég legendákban a Kelet földje (főleg Finnország) a varázslók, a démonok és az óriások lakóhelyeként volt jellemezve. Ezen az ősrégi ellenségeskedésen alapszik a negatív véleményed vagy van valami más indok?

 

Nincs veletek Finnekkel semmi bajom, leszámítva néhány idiótát körülöttetek. Az ősi Norvég legendák úgy beszélnek a Keletről, mint a Trollok hazájáról. Ez nem Finnország amiről beszélünk. A Lappok a Cola Peninsuláról jöttek, tehát úgy gondolom, hogy a legendák inkább rájuk vonatkoznak. Kicsi, ronda és hülye lények! A legendák szintén beszélnek a Hunokról, akik megszállták Germániát a partvonalon. Ismét kicsi, ronda és hülye lények. Éljen az összes Norvég ember (Norsemann), baszódjon meg az összes többi!

 

Wotan fiaként negatívnak találod Lokit és a többi "gonosz" istent valamiféleképpen?

 

Az összes Aesirnek és Vanirnak megvan a jó és a rossz oldala. Senki sem tökéletes!!!

 

Légyszives nevezd meg a kedvenc irodalmi alkotóidat!

 

F.W. Nietzsche, A. Hitler, Goethe, Snorre Sturlarson és egyéb kevésbé elismert/megbecsült írók. A  kedvenc irodalmam az Északi Mitológia.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Az interjút Nadrach készítette 1994 Szeptemberében.

 

 

 
Burzum Történet
 
Cikkek
 
Interjúk
 
Könyvek
 

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!