burzum
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 
Albumok
 
Linkek
 
1994 Pure Fucking Hell

Burzum Interjú 1994

 

Pure Fucking Hell Zine

 

Mondj valamit a Darkthrone-nal való munkádról.

 

Kölcsönös tisztelet és megbecsülés a művészeteink által.

 

Csináltál valamit a "Panzerfaust"-on a néhány szöveg kivételével? Közreműködtél a "Caravans To Empire Algol" albumon valamiféleképpen?

 

A közreműködés csak szövegileg volt, mind a "Transilvanian Hunger" és mind a "Panzerfaust" albumokon. Nem, nincs Varg általi munka a "Caravans"-on.

 

Van valami ötleted, hogy mikor jelennek meg ezek a felvételek?

 

’95 elején, úgy gondolom.

 

És mi van a saját anyagoddal? Mikor számíthatunk a "Filosofem" megjelenésére?

 

Úgy remélem ’95 telén, talán Március körül.

 

Úgy hallottam, hogy a következő anyagod egyfajta techno lesz. Vagy talán ambient? A "Filosofem" is ebbe a kategóriába esik?

 

Nem, a "Filosofem" annyira Metal, mint amennyire a fénylő kardok. A HLIDSKJALF, a második project nem techno lesz, hanem inkább valamiféle rituális transzcendentális zene, ami az extázis varázshoz és a törzsi táncokhoz való.

 

Igaz, hogy te játszottad a basszust a Mayhem "De Mysteriis Dom Sathanas" albumán?

 

Igen, sajnos.

 

Hogyan került be Euronymous a Black Metal Maffiába? És hogyan vált az lehetségessé, hogy ő lett a vezetője?

 

Először is, Euronymous sohasem volt a mozgalmunk vezetője, habár elég elszántan próbálta az emberek előtt azt a benyomást kelteni, hogy ő volt. Másodszor, a "Maffia" szót nem érzem idevalónak. Volt, és van is egy mozgalmunk – valamiféle anarchizmusra és káoszra törekvő fajta – ami vezetők és szervezettség nélkül működik. Azon alapszik az egész, hogy kövessük a pogány szimbolizmust és ideológiát, nem pedig vezéreket. Néhány ember persze szimbolizálta magát, a saját erőnk szimbólumává.

 

Működik még a Black Metal Maffia mindezen bebörtönzések után?

 

Még mindig ugyan úgy működik.

 

Tisztellek azért, amiért megölted Euronymoust, mert egy igazi Norvég harcos szelleme szerint cselekedtél. Kaptál sok "baszódj meg" és halállal fenyegető levelet ezért a remek cselekedetedért.

 

Nem nagyon, de egy párat igen. Csak néhány gyerekes kölyöknek nem volt értelmesebb szórakozása, minthogy leveleket küldözgessenek olyan embereknek, akiket nem szeretnek.

 

Úgy gondolom, hogy megdöbbentően nevetséges az, hogy néhány banda, akik háborút viselnek a keresztények ellen (és mindenki más ellen) most azért siránkozik, mert megölted Euronymoust. Te is mulatságosnak találod ezt?

 

Ez bizonyíték a hülyeségükre. Önellentmondásos idióták. Először azt hangoztatják, hogy "az erősebb maradjon életben", utána pedig egy lúzer halála miatt gyászolnak. Igen, ez valóban mulatságos.

 

Másfelől, nem lenne jobb, ha az összes "True" Black Metalos csatlakozna egymáshoz, és együtt szétzúznák a kereszténységet, még mindenféle belső vita előtt!

 

Természetesen, de ez csak a Black Metalosok többségének a fantáziája. "Truek", de ostoba lúzerek. Még arra sem képesek, hogy ellopjanak édességet gyerekektől. Nagy a szájuk, de nincs se elég bátorságuk, se annyi eszük, hogy tegyenek is valamit. Ha True Vikingeket szeretnél találni, akkor azt keresd a nem-zenész rövid hajú "normális" emberek és a skinheadek között.

 

A Kerrang egyszer azt állította, hogy terveid között állt felrobbantani egy előre kiszemelt templomot a vasárnapi mise alatt, és hogy ezen néhány neo-nácival dolgoztál. Igaz ez?

 

Először akkor hallottam ezt, amikor találkoztam a lapban az imént említett cikkel.

 

Van valami esélye annak, hogy egy börtönben legyél Fausttal?

 

Az ő szerencséjére nem.

 

Samoth azt mondja, hogy te egy őrült vagy, és hogy nagyon gyakran váltogatod a nézeteidet/véleményedet… Nem igazán követtem figyelemmel az állítását, úgyhogy tudnál nekünk egy kis fényt deríteni erre?

 

Akkor változtattam meg a véleményemet róla, amikor feldobott mindenkit a rendőrségen, akiről csak tudott valamit. Természetesen megváltozik a véleményem az olyan emberekről, akik gyengének bizonyulnak, és gyáva rendőr-informálókká válnak. Ha olyan szörnyen nagy őrült vagyok, akkor vigyáznia kellene azzal, hogy miket mond. Nem leszek börtönben örökké…

 

Mondj valamit a Dungeons Of Darkness rendszeréről! Ez te általad és Mr. Ray Williams által van vezetve?

 

Kérdezd meg Herr Williamset magát. A címe: Blood Axis, 5 Rue Gabriel Pierne, 5700 Metz, Franciaország. Ő csinálja a mozgalmunk Fanzine-jét, aminek Filosofem a neve és 5 USD-ba kerül. Jó olvasmány.

 

A Burning Ground második számában azt nyilatkoztad, hogy nem iszol és nem dohányzol/füvezel (ez egy igen bölcs döntés), de a cikk végén azt írtad, hogy: "Éljen a  Methylin-dioxid, lebegés az X.T.C. álmában". Mi a francot jelent ez? A Methylin-dioxid valamifajta narkotikus drog?

 

Az MDMA (Methylin Dioxy Metamphetamine) az LSD, sav. Én támogatom a kemény drogok használatát, mert az megöli az embereket, a gyenge embereket. Halál a gyengékre, hosszú élet az erőseknek!

 

Most így sok Burzum interjút elolvasva úgy gondolom, hogy nem igazán szeretsz minket, finneket… Az ősi Norvég legendákban a Kelet földje (főleg Finnország) a varázslók, a démonok és az óriások lakóhelyeként volt jellemezve. Ezen az ősrégi ellenségeskedésen alapszik a negatív véleményed vagy van valami más indok?

 

Nincs veletek Finnekkel semmi bajom, leszámítva néhány idiótát körülöttetek. Az ősi Norvég legendák úgy beszélnek a Keletről, mint a Trollok hazájáról. Ez nem Finnország amiről beszélünk. A Lappok a Cola Peninsuláról jöttek, tehát úgy gondolom, hogy a legendák inkább rájuk vonatkoznak. Kicsi, ronda és hülye lények! A legendák szintén beszélnek a Hunokról, akik megszállták Germániát a partvonalon. Ismét kicsi, ronda és hülye lények. Éljen az összes Norvég ember (Norsemann), baszódjon meg az összes többi!

 

Wotan fiaként negatívnak találod Lokit és a többi "gonosz" istent valamiféleképpen?

 

Az összes Aesirnek és Vanirnak megvan a jó és a rossz oldala. Senki sem tökéletes!!!

 

Légyszives nevezd meg a kedvenc irodalmi alkotóidat!

 

F.W. Nietzsche, A. Hitler, Goethe, Snorre Sturlarson és egyéb kevésbé elismert/megbecsült írók. A  kedvenc irodalmam az Északi Mitológia.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Az interjút Nadrach készítette 1994 Szeptemberében.

 

 

 
Burzum Történet
 
Cikkek
 
Interjúk
 
Könyvek
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints