burzum
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 
Albumok
 
Linkek
 
Burzum Történet V.

Ötödik rész - Sátánizmus 


Ha az emberek meghallják Norvégiában a nevemet normál esetben a sátánizmus és a templom gyújtogatások jutnak az eszükbe. A sajtónak nagyon jól sikerült véghezvinni azt, amit a judeo-keresztények rutinosan művelnek a korai középkor óta, és meggyőzni az embereket a vitában, hogy az üldözött, más véleményen lévő személy (ebben az esetben én) egy őrült és veszélyes ördögimádó.

Én be tudtam bizonyítani, hogy soha nem voltam ördögimádó, de szerintem jobb egy egyszerű bizonyítéknál, hogy az ördögimádat a judeo-keresztények képzeletbeli szüleménye. Ha tudod, hogy soha nem volt ördögimádat Európában, akkor tudnod kell azt is, hogy ördögimádók sem voltak soha. Ha tudod, akkor egyértelműnek kell lennie, hogy én sem lehetek ördögimádó.

***

Egy angol írónő, Margareth Murray, kiadott egy könyvet 1921-ben, "The Witch-Cult In Western Europe" címmel. Azt állította, hogy az ördögimádat valójában nem mindig ördögimádat, de egy pogány kultusz, és habár bírálták a könyvét, mégis használták az ál-boszorkányok (különösen az Egyesült Királyságban) egy feminista kísérletben, hogy életre keltsék a boszorkányok kultuszát. Habár a könyv használhatatlan volt, ahogyan a források is, volt benne egy lényeges dolog. Az ördögimádók valójában pogányok voltak az ősi vallásban. Az egész "ördögimádat" ötlete, mint tudjuk a középkor judeo-keresztényeitől származik, elsősorban az olyan emberektől, mint akik a "Malleus Maleficarum" ("A Boszorkány Kalapács") írói voltak, Jakob Spengler-től és Heinrich Kramer-től, ők azok közül valók, akik katolikus papokká lettek, és egyikük messiási zsidóvá vált.

Ahogy nem igazán tudjuk, hogy a pogány szó mit jelent, úgy senki sem tudja igazán, hogy miért hívtak bizonyos embereket "boszorkányoknak" - vagy (németül) Hexen-nek vagy (norvégul) hekser-nek. Tudjuk, hogy ez is a egy judeo-keresztény kifejezés és hogy a pogányok soha nem használták. A sabbath egy zsidó ünnep, és semmi köze nincs a mi európai kultúránkhoz.

Ez a probléma ezzel a témával; minden ember annyit tud erről a kultuszról, amennyit a rohadt judeo-keresztények mondtak nekik. Démonivá tették ezt a kultuszt olyan mértékben, hogy azt gondoljuk az úgynevezett "fekete szombatról", hogy egy őrült és undorító dolog, és hogy a "gonosz boszorkányok" elmennek a Blokkbeghez vagy egy másik hegyhez, hogy imádják a Sátánt. A judeo-keresztények szerint péntek 13-án tartották ezt a hamis Jézus Krisztusnak, mivel 13 ember vett részt az utolsó vacsorán; A Sátán maga egy démon volt szarvakkal, amik a homlokából nőttek ki, és sántítva járt, mert az egyik lába egy kecskéé vagy lóé volt; a "boszorkányokat" azzal vádolták, hogy csecsemőket áldoztak az ördögnek és közösültek vele. Ezért a judeo-keresztények felakasztották és megégették a "boszorkányokat", vagy valamilyen más módszerrel kivégezték őket, és a XVIII. századig több százezer "boszorkányt" és más, nem kedvelt embert öltek meg Európában.

Ahelyett, hogy kifejteném mit gondolok erről az egészről, elmondom, hogy mi ez a kultusz és a különleges péntek 13-ai rejtély. Talán sokakat meglep, de tulajdonképpen tökéletesen ismerjük ezeket a rituálékat, és tudjuk, hogy miért voltak jártasak benne és kik voltak jártasak benne. Természetesen nem tudom leírni az összes ősi vallási titkot egy olyan cikkben, mint ez, de tudok adni egy rövid és remélhetőleg érthető magyarázatot a legdémonibb rejtélyről, az úgynevezett "fekete szombatról", ami eredetileg a termékenység ünnepe volt, a péntek 13-át ünnepelték az ősi naptár minden hónapjában, (ami az újév napját és 13 hónapot tartalmazott, a hónapok pontosan 4 hétből álltak).

Az élet négy fázisa a reinkarnáció, a születés, az élet és a halál; az éjszaka, a reggel, a nappal és az este; a tél, a tavasz, a nyár és az ősz, stb. A hetek is felosztottak minden hónapot négy fázisra: az első hét a reinkarnáció hete, a második a születés hete, a harmadik az élet hete, és a negyedik a halál hete. A hétköznapoknak szintén különleges jelentőségük volt; a vasárnap a Nap istenek napja, a hétfő a Hold istenek napja, a kedd az ég istenek napja, a szerda a mágia isteneinek a napja, a csütörtök a mezőgazdasági istenek napja, a péntek a szerelem és a termékenység isteneinek a napja és a szombat az elmélkedés isteneinek a napja ( ez az a nap volt amikor összegezték a hét eseményeit, mielőtt a következő hét kezdetét vette). Az ősi naptár szerint minden hónapban az első péntek mindig 6-ára esett, a második mindig 13-ára, a harmadik mindig 20-án volt, és a negyedik mindig 27-én. Tehát minden hónap második pénteke, a péntek 13., a szerelem, a termékenység és a születés különleges napja. Más írásokban az emberi termékenység legfontosabb napja. Tehát ezt ünnepelték a "boszorkányok" ezen a napon, és természetesen semmi köze nincs Jézushoz, vagy az utolsó vacsorán résztvevő emberek számához. A judeo-keresztényeknek és jelképeiknek soha nem volt közük az ősi ünnephez!

Az ünnep, ami (németül) Walpurgisnacht, (norvégul) Valborgsnatt, (keltául) Beltane, stb., péntek 13-án van, az év hetedik hónapjában, amikor a (6 hónapos) tél találkozik és összeházasodik a (6 hónapos) nyárral az ősi 13 hónapos naptár középső (hetedik) hónapjában. A judeo-keresztények szerint ez az az éjszaka, amikor a "boszrokányok" elmennek a hegyekhez, hogy közösüljenek a "Sátánnal". Ezt az éjszakát ezért a "a boszorkányok éjszakájának" hívták, de eredetileg az esküvők hagyományos napja volt a pogány korban. Ez az a nap volt, amikor az emberek megházasodtak a Földön, úgy ahogy az istenek (mint Njörðr) és az istennők (mint Skaði) megházasodtak a Mennyekben, ezért ezt az éjjelt mézéjszakának hívjuk - az éjszaka, amikor az istenek egyesülnek az istennőkkel a mennyben. ( A méz az æsir és ásynjur egyik szimbóluma [illetve az istenek és istennők skandináv nevei].) Manapság a legtöbb ember számára normális dolog, hogy a házasemberek szeretkeznek a házasságuk éjjelén, szóval ebben nincs semmi különös.

A katolikus apácák azt mondták, hogy az istenükkel házasodnak össze, és ez a szokás a pogány korból ered, ahol a pogány papnők házasodtak össze az istenükkel. A nagy különbség az volt, hogy a pogány istent a Földön egy pogány pap képviselte. Más szóval a a pogány papnők tudtak gyermekeket szülni, és ez hasznos volt a rokonság és a közösség szempontjából, ellentétben a katolikus apácákkal, akik elutasítják az életet azáltal, hogy nincsenek gyermekeik. Ahhoz, hogy pogány pappá válj kiválsztottnak kellett lenned egy pogány papnő által (Skandináviában általában valkyries -nek hívták őket ["kiválasztottak kiválasztói"]), hogy az ő Freyr papjuk legyél, és ezért különböző versenyeket rendeztek, hogy megtalálják a legalkalmasabb férfit a feladatra. A legjobb események természetesen az olimipai játékok voltak Görögországban, amik eredetileg "hús piacok" voltak az érintetlenek (hajadon nők) számára, akik egymás ellen versenyző meztelen férfiakat kerestek, és így láthatták a fizikai képességeiket mielőtt eldöntötték, hogy kivel házasodjanak össze. Nem az volt a cél, hogy a nők részt vegyenek a játékokban, a játkok célja az volt, hogy a nők megtalálják a legjobb férfit, vagy legalábbis azt a férfit, aki leginkább tetszett nekik. A játékokat megrendezték minden negyedik évben, kétszer felrajzoltak minden hibátlan pentagrammot (a szerelem szimbólumát) az égre a Vénusz bolygó által (az ősi Skandináviában Freyja -ként ismerték). Hasonló versenyeket rendeztek mindenütt Európában, a cél mindig ugyanaz volt; elválasztani az erőset a gyengétől.

 

A különböző versenyek győztesei a legkiválóbb férfiak voltak, és gyakran megkapták a Freyr pap feladatát a nők kölönböző csoportjai ("a 13 tagú boszorkány csoport") által. Ezért Norvégiában még mindig bryllup-nak hívjuk az esküvőket, ahogy a norvég eredet szerint bruðhlaup-nak és lefordítva "a menyasszonyok versenyének" - és elmondhatom, hogy a "bride" Norvégiában szintén a "groom" egyik megnevezése (azaz birde-groom [ a "bride" jelentése "az ígéret embere", a "groom" jelentése "férfi"]). Neki is Freyr pappá kellett válnia, és keresztül kellett mennie különböző rituálékon, amiket nem fogok kifejteni itt, hogy a spirituális erejét is megmutassa (ugyanis a fizikai erő nem volt elég, hogy kiválasztott legyen a papnők által). Részt kellett vennie a spirituális csatában is, amit Ragnarök-ként ismerünk, minden évben, Karácsony 13 napjának hetedik napján - amikor Hel hadserege találkozott Ásgarðr (Menny) hadseregével a csatamezőn (ezért ünnepeljük még mindig ezt a napot tűzijátékokkal szimbolikus háborúként, a Julián-naptár Szilveszter estéjén).

Ebben a csatában bevatások voltak, olyanok mint amilyenek Víðarr istennek voltak, meg kellett ölni Fenrir farkast, és ahogy tudjuk ezt úgy vitte véghez, hogy betette az egyik lábát a farkas alsó állkapcsába, majd átrakta a felső állkapcsába és megsebezte. Víðarr-nak volt egy különleges cipője erre a célra, hogy megvédje a lábát a fogaktól és Fenrir szájának tüzétől. Amikor a papok megcsinálták ezt - minden évben - természetesen megsérült a lábuk, aminek az volt eredménye, hogy gyakran sántítva kezdtek járni, vagy azért sántítottak, mert egy különleges cipőt hordtak. Más írásokban, a Freyr papoknak, akik szeretkeztek a Freyja papnőkkel péntek 13-án, nem volt kecske- vagy lólábuk, vagy bármi hasonló, ők csupán Freyr papok voltak, akik sántítottak vagy egy különleges cipőt hordtak az egyik lábukon, és emiatt sántítottak!

A Freyja papnők nem igazán házasodtak össze egy férfival, de mint ahogy mondtam olyan férfival igen, aki Freyr istent kéviselte. Nagyon jól tudjuk, hogy a görög pogányok eljátszották és megszemélyesítették az isteneiket azáltal, hogy felvettek egy maszkot a különböző játékokban és misztériumokban, de ezt csinálták Európa többi részén is. Amikor felvették a maszkot egy istent képviseltek, megváltoztak és istenné váltak. Tudjuk, hogy Freyr a kelta források szerint Cernunnos, akit "a szarvas istennek" hívtak, és a skandináviából származó kőfaragások ezt az istent emberként ábrázolták, szarvasbika szarvakkal. Ellentétben a népszerű hiedelemmel, a skandináv harcosok (mint a vikingek) soha nem hordtak sisakot szarvakkal, de a Freyr papok igen, vagy maszkot viseltek szarvakkal, és ezért a "Sátán" közösült a Freyja papnőkkel péntek 13-án, mint egy "szarvas démon", a judeo-keresztények leírása alapján.

A Freyja papnők is képviseltek egy istent, és ezért különleges neveik voltak. (Például) a Helga nevű papnő aki (németül) Frau Helga vagy (norvégul) Fru Helga lenne, mert a Frau/Fru ( azaz "Mrs.", "madame") a Freyja név egyik rövidítése. Amikor összeházasodott (egy) Freyir pappal többé már nem csak Helga volt, hanem Freyja-Helga, és ő képviselte a Földön Freyja istennőt. Ma a Frau/Fru egyszerűen csak azt jelenti "feleség" vagy "házas asszony", de én merem állítani, hogy ezeket a megnevezésket széleskörben használták a pogány kultusz nagyságát tanúsítók a múltban.

A tény az, hogy a "boszorkányok" megcsókolták a Freyr pap férfiasságát, ez azzal magyarázható, hogy alázatosnak kellett lenniük az istenük előtt - csak úgy mint ahogy manapság a keresztények megcsókolják a pápa gyűrűjét amikor közel kerülnek hozzá (ugyanebből az indokból). A judeo-keresztények gyermekáldozatok miatti vádemelése azzal magyarázható, hogy a Freyja papnők csak minőségi gyermekeket akartak, és ezért eltüntették a komoly hiányosságokkal rendelkező gyermekeket, úgy hogy elvitték őket az erdőbe, hogy megegyék őket a farkasok vagy más állatok. Alapvetően azt tették amit a legtöbb terhes nő tesz ma, amikor - megtudják, hogy valami gond van a meg nem született gyermekükkel - (általában) csinálnak egy abortuszt. Egy pogánynak és az összes egészséges és épelméjű embernek az anyagi dolgok a minőségnél kezdődnek.

Szóval a "boszorkány"csoport tagjai közösültek a "Sátánnal", ami a szerelem és a termékenység kultusza volt. Ez egy elitista kultusz volt, hiszen csak a legkiválóbb férfiakat fogadtál el papként, és ezért a különböző fajok legjobb vérével rendelkeztek, nem úgy mint ma. Ezek a kultuszok ritkán voltak nagyok, és természetesen sok ilyen Freyir pap volt egész Skandináviában és Európa többi részén is. Valószínűleg Cernunnos (papok)-ként ismerték őket a kelta-elbeszélő területeken, Veles (papok)-ként a szláv terülteken, Potrimpos (papok)-ként a balti területeken, Dionysos (papok)-ként a görög területeken, Bacchus (pap)-ként a római területeken, stb.

Habár ezek a pogány kultuszok látszólag megszűntek létezni Dél-Európában a korai ókoriakkal együtt, jól tovább éltek Észak-Európában a XVIII. században és még a XIX. században is, és ezért tudhatnak az emberek olyan sokat erről a témáról, mint én. Minket nem butítanak el a judeo-keresztények hazugságai, mert mi ismerjük az igazságot!

Szóval, amit a judeo-keresztények "sátánizmusnak" vagy "ördögimádatnak" hívnak az valójában a mi európai vallásunk. A leírásmonak fényt kellett derítenie erre. Az, hogy tizenévesen egy rövid ideig a "sátánista" szóval jellemeztem magam szintén fényt derített erre. Soha nem voltam "sátánista", úgy mint ahogy az őseim sem voltak soha "sátánisták". Én mindig pogány leszek. A "sátánizmus" vagy "ördögimádat" a keresztények kreálmánya, ami egyszerűen soha nem létezett. A "sátánizmusban" és az "ödögimádatban" való hit csak tudatlanság és a hazugság-propaganda eredménye. A "boszorkányok" az egyház által lettek meggyilkolva, nem azért mert a "Sátánt" vagy más kitalált héber istent imádtak, megölték őket, mert a saját európai vallásukat gyakorolták a judeo-keresztények akartával szemben. Az egyetlen ok amiért a gyilkolás abbamaradt, az a nagylelkű nők és férfiak, tény hogy megelégelték az égetéseket vagy nem találtak több hibát. Ezzel magyarázható szintén, hogy miért öltek meg annyi "boszorkányt" főleg Észak-Európában és Németországban a Dél-Európában lévő gyilkosságok számához képest. Dél-Európában általánosan ötszáz vagy ezer éve beszélhettek kereszténységről az észak-európai és németországi elterjedés előtt, és természetesen jóval több pogány volt Európa részein a kereszténység megjelenése előtt. Több nőt öltek meg mint férfit, egyszerűen csak azért mert több papnő volt, mint pap. Minden boszorkány csoportnak csak egy férfi tagja volt, de gyakran sok női tag volt - lehet, hogy csak néhány női tag volt, de lehetett akár 16 is.

Nem tudok sokat a pogányok európai üldözéséről, de azt tudom, hogy csakúgy mint Észak-Európában, a pogányság erős maradt Kelet-Európában is hosszú ideig, és az utolsó bárdok csapatai (akik gyakran "nyomorék" emberek voltak [mint a sánta férfiak"...]) nem hagytak fel tanaik terjesztésével Oroszországban, egészen az 1917-es bolsevik forradalomig. Utazgattak, sokszor úgy mint a koldusok, emberi történeteket meséltek, jövendöltek vagy dalokat énekeltek étel és szállás ellenében. Sok hagyományos orosz ünnepi ének, amit még mindig használnak, tulajdonképpen ilyen ének (!).

Norvégiában megörökítették egy bárd énekét a XVII. vagy XVIII. században. Egy idős nő körbeutazta Telemarkot, egy farmra ment és felajánlották neki, hogy énekeljen dalokat ételért és szállásért cserébe, ahogy az szokás volt. Egy dal 52 versszakát énekelete el, amit Draumkvædet-ként ismerünk ("az álom dal"). A dal egy beavatottat jellemzett, Olav Åsteson-t (Olav, "a szerelem fia"), aki a szellemvilágban utazott a karácsony 13 napjában, és találkozott az istenekkel a Mennyben. A dal kissé kereszténnyé vált, a bárdoknak valamit tenniük kellett a keresztény korban, azért hogy ne legyenek üldözöttek, vagy ne gyilkolják meg őket az egyház által, de ez még mindig nagyon érdekes és leíró. Az idős nő egyike volt az utolsó ismert bárdoknak Norvégiában.

 

A pogányság nem halott és nincs szükségünk arra, hogy megújítsuk. Valójában soha nem volt halott. A föld alatt életben maradt Norvégiában és Európa más zugaiban is. Ahogy a Nap felemelkedik Keleten minden reggel, úgy a pogányság is újra fel fog emelkedni. Elkerülhetetlen, hogy az európai fény kiűzze az ázsiai sötétséget, amit judeo-kereszténység néven ismerünk, és a tisztaságban megfogjuk találni Óðinn rúnáit (azaz titkait). - de csak ha ősapáink benőtt ösvényeit választjátok.

 

Lábjegyzetek

 

Érdekességként még elmondom, hogy az ükanyám családi neve Quisling volt (gyakran Quisling-nek vagy Qvisling-nek betűzték), ami a norvég Kvíslingr-ben és fordításokban "Ingr ága"-ként szerepel. Ingr (porto-norvégul InguR, németül Inguz) Freyr egyik neve (és "Freyr"-t és "Ingr "-t is "szerelemnek" fordítják, de azt is jelenetik, hogy "úr" és "törzsfőnök"). Természetesen én nem Freyr isten leszármazottja vagyok, de egy olyan papé, aki Freyr isten megszemélyesítője volt. (Mellesleg az ükanyám teljes neve Susanne Malebe Qisling volt. A norvég Telemarkból származott és 1811-ben született és 1882-ban halt meg).

 

 

Varg Vikernes

"Picketed and Pilloried"

(2005. június)

 

 Egy versszak a Draumkvædet-ből:

 

Bikkja bit, og ormen sting,

og stuten stend og stangar -

de slepp ingjen ivi Gjallarbrui

som feller domane vrange.

For månen skin'e,

og vegjine falle so vie.

 

(A kutya [Gramr] harap, és a féreg [Jörmungandr] szúr,

és az ökör [Himinbrjótr] megsebesít -

Nem hagynak senkit, aki rosszul ítél

keresztül a Gjallarbru-n [a híd, ami Hel-be vezet].

Mert a Hold süt

és az utak [Hel-be] oly szélesek.)

 

PS. (Utóirat) Bárki aki ért norvégul (vagy érti az egyszerű telemarki nyelvjárást) képes a kezeidbe adni a Draumkvædet-et bármelyik rendes könyvtárban, és szerintem érdemes lenne az oroszul beszélő, érdeklődő embereknek alávetni magukat az olyan könyvek olvasásának, mint Vladimir Propp "Istoritjeskie korni velsjebnoj skazki" című könyve (Исторические корни волшебной сказки), amit Leningradban adtak ki 1946-ban, és még talán Olga Frejdenberg's "Poétika sjuzjeta i zjanra: period antitsjnoj literatury" című könyének (Поэтика сюжета и жанра: период античной литературы), Leningradban adták ki 1936-ban. Én nem olvastam ezeket a könyveket, szóval természetesen nem vagyok benne biztos, hogy jók vagy fontosak, de lehetséges. A németül beszélő emberek találhatnak néhány nyomot F.W. Nietzsche "Die Geburt Der Tragödie Aus Dem Geiste Der Musik" (1872) című könyvében. Az angolul beszélő emberek talán elolvashatják James Frazer "The Golden Bough" című könyvét. Nem biztos, hogy találsz akármilyen titkos pogányt tant, mindenesetre nem lesz meglepetés, ha találsz valami érdekeset ezekben a könyvekben. Ha csak az ősi vallásban és pogány tanban vagy érdekelt, akkor én egyszerűen azt tanácsolom, hogy olvasd el a könyvemet, "The Mysteries And Mythology Of Ancient Scandinavia", amikor (ha?) kiadásra kerül.


Fordította : IX. Faust

 
Burzum Történet
 
Cikkek
 
Interjúk
 
Könyvek
 

Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben